Now Reading
To embed its new environment museum in portugal, horizonte cut into the landscape.

To embed its new environment museum in portugal, horizonte cut into the landscape.

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum

 

Gaia’s landmark: New Environment Museum 

 

hori-zonte proposes the ‘new environment museum‘ in gaia, portugalIt is embedded into the vast rural landscapes. It takes the form of a green veil. It is integrated into the landscape and provides a qualified public area for the local community. The Underground center strives to stand out not only for its conceptual approach, but also for its engagement in the city, its local characteristics, nature, and its commitment to fundamental vectors such urban harmony, social endorsement, smart-bioclimatic design, and economic endorsement.

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
The museum’s entrance is through several cutouts in its green roof. These cutouts bring light inside.

All images by horizonte

 

 

 

ARCHITECTURAL PORTAL TO NATURE

 

The final design seeks to foster harmony between visitors and the landscape while respecting its history. As one walks the site, you will see traces of the former structures, monuments, as well as the ruins of old ceramic production halls. The old chimneys and furnaces are embedded in the park and museum, becoming part thereof. The green veil of the hilly roof, which is accessible to all, transforms into a topography.

 

The Design teamThey wanted to create a visual connection that blurred the lines between indoor and outdoor. They cut the green roof, which partially lets light into the museum’s interior, to achieve this goal. This allows the park and center to become one. Nature can grow down and enter through the patios.

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
the environment museum’s roofscape: a new park for the city’s inhabitants and a greener outcome to the building’s performance

See Also
Reflections on Safety in the Robot-Built Environment

 

 

The museum promotes temporal dynamism as well as a variety of experiences for visitors throughout the year. It aims to promote the principles of biodiversity, bioclimatic design, and other aspects of biodiversity. The new design incorporates the structures of the ceramic industrial halls and the rest of the earth. the old brick walls become the new walls of the main exhibition spaces, like the earth, which can be transformed into the green roof’s soil. This project was designed to encourage reuse, reduction and reproduction of resources. It also encouraged responsible and social thinking.

 

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
Gallery between two exhibition halls. there’s a continuous relation between indoors and outdoors throughout the whole building, connecting the museum with the nature outside

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
The reception area and interaction with the park at the top through the various patios

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.